? ??????????????Babe? ????? ?? ???Rating: 4.4 (372 Ratings)??32 Grabs Today. 29163 Total Grabs. ??????Prev
iew?? | ??Get the Code?? ?? ?????Red? ????? ?? ???Rating: 4.8 (40 Ratings)??31 Grabs Today. 20264 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Ins BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, January 15, 2009

"POCKET MONEY" punya angkara - PART 2

Mcm ne citernya.... (Bkin suspen plak.....)

aQ jwb la hp aQ yg bbunyi 2. aQ tngok skrin nama kwn aQ. Dia ckp aQ da dtrima keja d PH. wah mcm x pcya jak aQ ba... xpa ne la msnya aQ trima cbaran ne. psla gaji, aQ x kesah. yg pnting pnglaman. pngalaman ne ssh kita mo cr. xda d jual d "Gaya Street @ d One Borneo"..hahaha



1st DECEMBER 2008: (Start Keja)

pg2 lg aQ mnta tlg kwn hntar aQ p d PH Giant Sandakan. mula2 2 nervous giler. Maklum la aQ kali pertama keja d Restoran. Bkn ckp xda pngalaman keja. Prnah gak aQ keja sblm ne. tp jd clerk kt estate. lain dr keja kt PH..... dt jak aQ sn, org2 PH sdang meeting. nak masuk pn malu. tpaksa jak la aQ tnggu kt luar smpai dorang smua abis meeting. kuar jak dorang smua, trus jaka aQ d ajak makan. aIKkk... mcm langkah kanan jak ne.. malu gak nak ikut mkn walupun perut aQ ne mulai da mnyanyi...huhuhu nak blik p Quater Ph pn aQ xtau jln. tpaksala tnggu dak2 PH abis mkn dl br blik Quater. Tunggu pnya tnggu, akhirnya aQ dbw p Quater. aDoi... org yg bw aQ ne mcm x sporting jak aQ rs. tnya nama pun xnak gtau.. xpa2, aQ set dlm mind, jgn terlalu awl utk mnilai org. smpai jak d Quater......

to be continue.....

Wednesday, January 14, 2009

"POCKET MONEY" punya angkara - PART 1

26 NOVEMBER 2008 - balik sandakan....

boringnya mo balik sandakan ne.. sedih gak cz xdpt blik p MIRI.. pa leh wat, aQ ne bknnya org snang. tpaksa la mncari duit poket sndiri.. rasa mcm nak nangis jak ba... xpa, aQ kuatkan semangat jak. Nasib baik la di Sandakan ne ada yang aQ kenal. Tpaksalah aQ menumpang d umahnya dl b4 dpt cr keja.

27 NOVEMBER 2008 - mulakan misi (MENCARI KEJA)

puas da aQ jln di pelusuk Sandakan ne...(cewah.. "pelusuk" kunun... mcm jak luas Sandakan 2) semata-mata nak cr keja. D semua restoran aQ p, d Hotel2 puas da aQ masuk. Dengan muka yang x malu, semua tempat aQ tanya. jawapan tetap sama..." xda kosong deQ.. smua dsni nak keja FULL TIME... Dorang 2 langsung x bg aQ pluang nak keja. aQ tetap x putus asa. lwat mlm da... tp still sm. tpaksa la blik ngan aT yg kecewa....

28 NOVEMBER 2008 - misi tetap sama (MENCARI KEJA)

dengan berbekalkan duit yang x sberapa, aQ tpaksa bjimat demi nak cr duit poket. Mula2 aQ nak p cr keja d hotel. tp niatku dbatalkan cz tjumpa ngan kwn. kwn aQ 2 ckp, ada keja kosong kat PIZZA HUT GIANT Sandakan.. niatku xdala nak keja kat c2. dlm bnyak2 restoran, restoran jenama 2 la yg x pernah aQ msuk. maklumla, aQ ne bkn tergolong dalam golongan org yg mampu mkn dalm 2. (pengakuan ikhlas..hehehe).. aQ juZ pesan ngan kwn yang aQ malu nak p jmpa ngan boZ PH. lg pun boZnya 2 p out station. aQ mnta tlg di jak tanyakan lau aQ leh keja c2. jln2 punya jln...... aQ ambik kputusan untuk balk. aQ cadang nak ambik tiket p KK. lbh bek cr keja d KK. biarpun aQ lngsung x tau jln kat KK ne.. tiba2 jak, HP aQ bbunyi...................

to be continue....

Monday, January 12, 2009

T.E.N.S.I.O.N

Napalah org2 dlm KOS aQ (IR) ne smuanya mcm x mesra ngan aQ jak.. pa yg tlah aQ lakukan smpai smuanya lngsung x pduli ngan aQ. Pa yg tlah aQ wat argghhh?? pelik gak aQ pkir. tba2 jak korang smua x pduli ngan aQ. aQ tau kamu smua x suka aQ jd ktua kan..???? aQ bknnya nak sangat jawatan 2. kamu gak yg plih ari 2...!!!! langsung aQ x mnta respect ngan korang tapi jUz hormat aQ jak sbg ktua kmu.. stiap apa yg aQ bg tau korang, smuanya kuar dr mlut lecture.bkannya aQ pndai2 reka ikut suka aT aQ.. aQ sndiri pn kadang2 x stuju ngan lecture tp nak wat mcm na? kta ne student!! x leh wat pa2. jgn la korang smua rsau, x lama lg aQ serahkan jawatan 2 ngan ktua yg korang suka. aQ siapkan dulu smua keja than br aQ bg ngan dia. aQ xnak ditduh manusia yang meninggalkan keja yg x siap. Sanggup lg aQ wat assignment siang & malam daripada memikul beban yang sia2 ne.. langsung x dhargai.. Tp x smualah yang mcm 2... ada gak yang memahami aQ. cntohnya mcm BeZpWEN aQ ne.. SYLVESTER, KUPIK, POJI & KAK TASYA...tQ utk korang smua. kamu memang memahami aQ. slama ne aQ bdiam diri jak cz kmu smua slalu bg motivasi ngan aQ. tp utk sem ne... TIADA MAAF BAGI MEREKA YANG X SEDAR DIRI!!!! hahahahaha (ketawa org jahat)...

SebuaH KEnanGan....

Cepatnya masa berlalu. Sedar atau tidak, kita tiba kembali ke semester yang baru. Dah lebih sebulan aQ tidak menjenguk dalam blog aQ ne... Bukan malas nak buka, tapi tiada masa untuk singgah di ruangan blog ne. Sepanjang masa cuti baru-baru ini, aQ isi waktu terluang dengan bekerja di PIZZA HUT. FUhhhhhhhh.. memang penat tapi yang bestnya, dapat makan pizza hari-hari.. satu pengalaman yang tidak dapat cari di mana-mana dalam hidup aQ. Selama ini aQ sangkakan kerja di sana senang jak. Tapi, bila dah start kerja..... TUHAN jak yang tahu. ditambah lagi dengan tekanan daripada pekerja-pekerja yang tak sedar diri... makin bertambahlah tekanan aQ.. tahun ne juga merupakan tahun pertama dalam seumur hidup aQ menyambut KRISMAS tanpa keluarga. Tengok orang lain bergembira rasa nak nangis jak. tapi apakan daya.. hidup sebagai ANAK PERANTAU memang macam tu.. tapi semua tu dah berlalu. aQ ambik yang baik-baik untuk disimpan sebagai kenangan. dan yang tak baik tu aQ buang jauh-jauh.....