? ??????????????Babe? ????? ?? ???Rating: 4.4 (372 Ratings)??32 Grabs Today. 29163 Total Grabs. ??????Prev
iew?? | ??Get the Code?? ?? ?????Red? ????? ?? ???Rating: 4.8 (40 Ratings)??31 Grabs Today. 20264 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Ins BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, February 17, 2009

PROGRAM ''SEMEGA'' at SMK MEMBAKUT & SMK PENGIRAN OMAR (PART 1)

Ne NaK citEr NgaN KOraNG smUa ne...
12-15 Februari yang lalu, sramai 30 orang "InDivIdu YnG TerlaLu BertUah" telah terpilih untuk menjadi AJK bagi bagi "PROGRAM SELANGKAH KE MENARA GADING 2009" yang dibuat khas untuk student FORM 6..

dan salah seorang yang BERTUAH i2 adalah aQ....hehehe..



sebagai...
BENDAHARI
PROGRAM SELANGKAH KE MENARA GADING
"SEMEGA 2009''





12 Februari 2009:
Hp aQ bbnyi.. opSS... my 2nd BIG BOZ (Khalil). aQ kena panggil p ke Anjung Siswa untuk membantu Kak Yan a.k.a PENGARAH PROGRAM setlle everything yang msih x siap2 lg....

Kak Yan Our BIG BOZZ.... (wah gitu...)

aQ cpt2 packing barang2 yang aQ bw nanT. actually aQ da packing tp lum kemas smuanya. Dengan kadar yang segera, aQ mandi dan cpt2 naik bas. smpai jak sn, aQ tngok Kak Yan mmg BZ.. Bnyak lg yg lum settle. Yang paling pnting, DUIT LUM KENA BANK IN LAGI!!!!!

Nak minta tolong org p urus d Canselori pun, xda yg berminat. Smuanya terlalu berkira. Mcm na la nak wat keja dlm 1 kumpulan nanT. Tpaksa la kak Yan wat kputusan utk p Canselori naik bas.. lau x p, Duit 2 xkan masuk.
Kami balik ke bilik masing2 cz bas da nak jalan. Dengan tergesa2, lngsung X mkn, aQ angkat jak BeG trus naik baS...

dlm bas......





2nd bOz kami yg laPar sngat2..


mangSa2 "Mr.CanDiD" akibat x ckup tDo..

Sampai jak di SMK Membakut, kami trpaksa bertukar wajah jd "Dak Skema". Bju kna take in. oFF-Jean, kna ubah tbiat lama, n yg pling pnting kna jd seorang yg tul2 MAHASISWA...hehehee

Memang tme 2 kami lapar giler. Bayangkanlah, dr pg x mkn apa2.. Nasib baik ada disediakan minum petang utk kmi. "kuih karipap & kuih jala bersama-sama dengan kari ayam" x kami bg ruang utk ada lg d atas pring..hehehe lihatlah btapa laparnya kami... Pas abis jak mnum, Kami kna jmpa dl ngan En. Awang utk tau tugas kmi esk. Sepanjang malam kami x tDo semata-mata nak memastikan majlis berjalan dengan lancar. Ada lg AJK yg x dtg cz ada Exam... tpaksalah tunggu dorang. aQ pun bukannya kenal pun ngan dorang2 2.. hrp2 pas program ne leh kenal ramai kwn lg...

13 Februari 2009:
Akhirnya Hari yg dnanT bkunjung tba... pg2 lg aQ da ready. tpaksa manD dgn keadaan yg X slesa. aQ tul2 syukur ngan "Tandas UMS" wlupun x seindah mana, namun aQ msh slesa utk mengunakannya. Sukar digambarkan melalui kata2... but lupakan la... bnyak bnda lain yg lbih pnting..hehehehe


aQ kna uruskan bhgn urusetia....

mcm2 ragam.. pas ne kna bg kumpulan lg...

Dlm bnyak2 skolah yg dtg, ada 1 skolah yg aQ tul2 respect.. dari segi penampilan dorang smua, aQ leh berikan 5 BINTANG. dari segi komunikasi lak, mmg pndai berkata2. TAPI aQ x nak mnilai mreka trlalu awal. wlupun 1st impression i2 pting, pnilaian pertama tidak slalunya benar... nak tau skolah 2???SMK.....TuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuTTTTTT (Sensor worDS)hehehe

4gEt abouT it 1st......

ne la pserta2 yg dTg... mcm2 glagat....

Selesai jak upacara prasmian, smua pserta dberi makanan n menunaikan solat Jumaat. Actually kmi djangka btolak ke SMK Sepitang jam 1.30pm. Tetapi disebabkan ada masalah teknikal, kami terpaksa menukar jadual perjalanan kepada jam 4. So maksudnya, kami kena buat ice-breaking kt skolah ne dl... maka bermulalah pembahagian kumpulan... dan aQ secara rasminya telah diberikan tugas untuk menjadi Fasilitator bagi kumpulan 3... Tapi malangnya, sebagai bendahari (ceh kunun!!....pd hal tme 2 duit lum msuk lg) aQ kna uruskan sgala hal2 yg berkaitan dengan kewangan. Tpaksala aQ tinggalkan ahli kumpulan aQ dng pembantu Fasilitator yg kedua iaitu Fasya.. sygnya xdpt knal ngan "anak2 buah"hehehee (rs mcm kongsi gelap plak)..

Perjalanan kami ke SMK Pengiran Omar, Sipitang mngambil ms slama 1 1/2 jam. mmg pnat giler tme 2 rs nak tdo jak. Tp yg bEznya, aQ dpt naik 1 bas ngan dak2 yang aQ puji td..hehehe tp sj xnak tgur dorang. nak tngok mcm na dorang lyn org yg lbih tua dr dorang...

nak tau apa yg tjadi slanjutnya d SMK Pengiran Omar??

to be continue........

7 comments:

Tommy Alanzo said...

rindunya aku ngan sabah aku!

(,")**JoSepH**(",) said...

hahhaa.. ba apa lg??? blikla cpat2.. pesta mnuai ni ko blik...

kyoO~rEz@ said...

bha sme kwn2 blog aq sme ko link..hahaha
bgus2...yg ko nie bl mO update blog...
poyo jak :p

(,")**JoSepH**(",) said...

abis 2?? aQ mo link ngan sap lg?? xtau da..hehehhehe
xda ms la poyo!!!!!

kyoO~rEz@ said...

hoho..da update tuh...
sempat lagi kutuk2 tnds dorg yg memng kotor tuh..muahaha
bha kaw teda fs ka ??
add bha aq..aq da add si farina n fashah td..lalala :p

p/s : mane pic aq ??kuang jaq nOH

(,")**JoSepH**(",) said...

ko 2 x popular langsung.. rosak jak blog aQ lau letak gamBO ko!!! kningauuuuuuuuuu pahengggggggg..hehehe

daniel sebastian said...

elloo there...